Zoner.cz Czechia.com Inshop.cz Interval.cz CA Czechia.cz InMail.cz Hostováno na serverech CZECHIA.CZ
Menu
Menu

Články
Články
Články
Nejčtenější články
za poslední měsíc

Nenalezen žádný článek...

Legenda
Legenda
Legenda

Anketa
Anketa
Anketa
Vyhovuje vám nynější náplň těchto stránek?

Naprosto
(17 346)
Chci více o Pánu Prstenů
(3 975)
Chci více o hercích
(1 117)
Chci něco jiného
(301)
Nevyhovuje vůbec
(606)


Ostatní
Ostatní
Ostatní

Reklama
Reklama
Reklama


Přihlášení


Nová registrace
Obrázky
Obrázky
Nejprohlíženější obrázky
z posledních 50-ti

[5 584 prohlížení]

[5 560 prohlížení]

[3 262 prohlížení]


Herci
Herci
Herci
Nejsympatičtější herec

Aragorn / Viggo Mortensen
164 148 hlasů
průměr: moc sympatický(á)

Reklama
Reklama
Reklama





Bojkot „Hobita“ končí
Autor: Jarek
Vyšlo: 27.10.2010
Komentářů: 3
Přečteno: 3449x
Popisek: Ale produkce se může přesunout z Nového Zélandu do zahraničí Zdroj: Variety Datum: 20.10.2010 Autor: Pamela McClintock

Bitva o Středozemi ještě neskončila.

Odbory sice odvolaly bojkot Jacksonova „Hobita“, ale New Line a Warner Bros. mohou přesto zcela odsunout tuto velkorozpočtovou produkci z Nového Zélandu.

To tvrdí alespoň Peter Jackson i několik dalších zasvěcenců, kteří jsou zapojeni do produkce. Ve svém prohlášení Jackson uvedl, že následky škod, které způsobil New Zealand Actors' Equity (novozélandský herecký odborový svaz) a další skupiny, nejsou zdaleka odstraněny.

„Odvolání zákazu ohledně „Hobita“ nijak nepomůže k tomu, aby filmy zůstaly na Novém Zélandu,“ uvedl Jackson. „Příští týden přiletí na Nový Zéland lidé od Warnerů, aby zařídili přesunutí produkce do zahraničí. Jak se zdá, nemůžeme teď točit filmy ve své vlastní zemi -- přestože k tomu máme dostatek finančních prostředků.“

Jacksonovo prohlášení, které vydal společně se spoluproducentkou Fran Walsh, se objevilo nedlouho poté, co časně ráno ve čtvrtek odvolal na Novém Zélandu New Zealand Actors' Equity svůj bojkot.

„Po pozitivním vývoji v jednání mezi Screen Production & Development Assn. (sdružení filmových producentů) a NZ Actors' Equity během minulého týdne a ve snaze znovu nastolit stabilitu v novozélandském filmovém průmyslu doporučila NZ Equity všem mezinárodním hereckým odborovým svazům, aby odvolaly všechny formy doporučení svým členům, aby se nepodíleli na produkci celovečerního filmu „Hobit“,“ uvedl ve svém prohlášení tento nedávno vzniklý odborový svaz.

New Line ani její mateřská společnost Warner Bros. nijak situaci nekomentovaly, ale zasvěcené osoby zdůraznily, že Warneři -- kteří nakonec rozhodnou o místě natáčení „Hobita“ -- se ještě nerozhodli.

Novozélandský premiér John Key vydal své vlastní prohlášení, v němž uvedl, že je připraven se s Warnery setkat a požádat je, aby „Hobit“ v zemi zůstal.

„Myslím, že máme silné postavení, ale kroky odborů značně podkopaly důvěru, kterou vkládala společnost Warner Bros. do Nového Zélandu,“ uvedl pro Radio New Zealand. „Vláda s nimi bude muset zasednout a jednat a uvidíme, co můžeme udělat, abychom tuto důvěru obnovili.“

24. září SAG (Screen Actors Guild - americké sdružení filmových herců) a půl tuctu dalších hereckých odborových svazů doporučilo svým členům, aby bojkotovali „Hobita“ kvůli sporu mezi producenty a Actors' Equity, podle které se s místními umělci zachází nespravedlivě a zasluhují si odborovou smlouvu.

SAG a AFTRA (Americká federace televizních a rozhlasových umělců) okamžitě po odvolání bojkotu zrušily své doporučení a uvedly, že jejich členové mohou nyní svobodně pracovat na „Hobitovi“ na základě smluvních podmínek SAG.

Ale Jackson uvedl, že spor mezi herci „podkopal důvěru Warner Bros. v Nový Zéland jako stabilní pracovní prostředí“ a že studio má „velké obavy o bezpečnost své investice ve výši 500 milionů USD.“

New Line a WB jsou partnery MGM na dvoudílném projektu „Hobit“. Jackson je připraven začít v únoru natáčet první film.

V samostatném rozhovoru pro Radio New Zealand uvedla Fran Walsh, že produkce by se mohla přesunout do studia ve Spojeném království.

„Je tam to studio, kde točí „Harryho Pottera“, a podle nich by pro nás bylo skvělé,“ uvedla Walsh.

Prohlášení Jacksona a jeho partnerky vyprovokovalo k vzteklé reakci Helen Kelly, zástupkyni Novozélandské rady odborových svazů (New Zealand Council of Trade Unions).

Kelly naznačila, že producenti „Hobita“ chtějí přesunout produkci do jiné země z důvodů daňových úlev, ne kvůli problémům s odbory.

„Mám dvě teorie. Jedna je ta, že se Warneři rozhodli odejít s filmem jinam a využívají odbory jako výmluvu, aby chránili pověst svoji a Petera Jacksona. A druhá zní, že se už rozhodli ho natočit tady, ale budou tlačit vládu k lepším pobídkám a jako záminku si vezmou odbory,“ uvedla Kelly pro Daily Variety.

Ve středu v noci se na Novém Zélandu vydalo na pochod proti Actors' Equity a další skupině, která za odborovým svazem stojí, více než 1000 techniků a pracovníků filmového štábu. Účastníky protestu byli také místní herci.

Proběhla také schůze produkce „Hobita“, kde technickým pracovníkům oznámili, že projekt má „nebezpečně blízko“ k tomu, aby ho přesunuli od jiné země, uvedl jeden z účastníků schůze.

„Budeme pokračovat v boji za to, abychom film udrželi na Novém Zélandu, ale konečné rozhodnutí je na Warner Bros.,“ uvedl Jackson. „Velmi nás však povzbudil ten neuvěřitelný projev podpory od wellingtonských herců, techniků a štábu. Je odrazem úžasné hrdosti, kterou cítí novozélandští filmoví pracovníci nad svým odvětvím, a jejich velmi reálného strachu, že přijdou o práci.“

 


Komentáře čtenářů - zobrazit všechny komentáře
27.10.2010 12:45:21 - Saša - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
věta"Odvolání zákazu ohledně „Hobita“ nijak nepomůže k tomu, aby filmy zůstaly na Novém Zélandu" mne dost vyděsila (už jsem měla za to, že se dobrá věc podařila) a jinak - ti hobiti , dívají-li se na tohle snažení, se musí smát až se za břicha popadat. Chce to žejdlík piva, pánové odboráři!
27.10.2010 17:41:23 - Arwen Undómiel - Hobit zůstává na Novém Zélandu [ODPOVĚDĚT]
Hobit zůstává na Novém Zélandu, viz
http://www.theonering.net/torwp/2010/10/27/39765-b
reaking-news-the-hobbit-stays-in-new-zealand/
27.10.2010 18:38:47 - Jarek - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
Jo, jo... už je to přeložené :)
Přidejte i vy komentář k tomuto článku!
[zobrazit všechny komentáře]
Jméno: 


E-mail: 


Předmět: 
Komentář: 
  Chcete  být informován(a) o nových komentářích?
Zde prosím zadejte kód z obrázku:   Zadejte číslo


 


Další články
Předchozí článek
Key: Žádná pobídková válka kolem Hobita

TRACY WATKINS Zdroj: stuff.co.nz Datum: 26.10.2010
Následující článek
„Hobit“ bude na Novém Zélandu

27. října 2010 autor: MrCere
 



Toto jsou nejnavštěvovanější stránky o filmu Pán Prstenů na českém Internetu.
Statistiky přístupů jsou k dispozii zde. Informujte se o možnosti reklamy!

Copyright © 2003, Pavel Nero Kramný, Design by Sputnik.
>> generování stránky trvalo 0 sekund <<