Zoner.cz Czechia.com Inshop.cz Interval.cz CA Czechia.cz InMail.cz Hostováno na serverech CZECHIA.CZ
Menu
Menu

Články
Články
Články
Nejčtenější články
za poslední měsíc

Nenalezen žádný článek...

Legenda
Legenda
Legenda

Anketa
Anketa
Anketa
Vyhovuje vám nynější náplň těchto stránek?

Naprosto
(17 346)
Chci více o Pánu Prstenů
(3 975)
Chci více o hercích
(1 117)
Chci něco jiného
(301)
Nevyhovuje vůbec
(606)


Ostatní
Ostatní
Ostatní

Reklama
Reklama
Reklama


Přihlášení


Nová registrace
Obrázky
Obrázky
Nejprohlíženější obrázky
z posledních 50-ti

[5 584 prohlížení]

[5 561 prohlížení]

[3 262 prohlížení]


Herci
Herci
Herci
Nejsympatičtější herec

Aragorn / Viggo Mortensen
164 150 hlasů
průměr: moc sympatický(á)

Reklama
Reklama
Reklama





Potvrzeno: Hobit potká na cestě Cate Blanchettovou
Autor: Saša
Vyšlo: 14.12.2010
Komentářů: 0
Přečteno: 4534x
Popisek: Čerpáno z: http://aktualne.centrum.cz/ Čtvrtek, 9. prosince 2010

Londýn- Producenti oznámili další várku jmen, která se objeví v dvoudílné adaptaci Tolkienova Hobita. Je mezi nimi i australská herečka Cate Blanchettová, která si zopakuje roli elfky Galadriel a měla by v očích fanoušků propojit nový film s megaúspěšným Pánem prstenů.

A podporu od fanoušků bude dlouho očekávaný a problémy zmítaný Hobit potřebovat. Projekt takového typu by neměl přijít o „tvrdé jádro" fantasy příznivců a tolkienovců, které už dlouhé odklady dost otrávily. 

Natáčení má odstartovat v únoru nebo březnu. Zatím nicméně není jasné, zda do něj nastoupí i další velká jména, o kterých  se mluvilo od počátku - Andy Serkis coby znetvořený hobit Glum a hlavně Ian McKellen jako čaroděj Gandalf. Herec už na svém webu napsal, že mu celý příští rok zabere natáčení Hobita, oficiální potvrzení ale ještě nepadlo.

 

Warner Bros. zveřejnili i s Blanchettovou obsazení dalších rolí a znovu jsou to převážně televizní herci. Trochu to vypadá, že studio šetří a zkombinuje obsazení několika hvězd a spíše méně známých tváří z obrazovky, mezi nimiž zatím převažují Britové. Jako trpaslík Balin byl vybrán Ken Stott, čarodějem Radagastem Hnědým se stane Sylvester McCoy a Medděda si zahraje Mikael Persbrandt.

 

  

V době, kdy vrcholily spoty o to, zda dvoudílná adaptace Hobita vznikne na Novém Zélandu, producenti nečekaně oznámili, že hlavní roli hobita Bilbo Pytlíka dostal Martin Freeman. Herec známý coby hvězda britského televizního Kanclu, hlavní hrdina adaptace Stopařova průvodce po galaxii a jeden z protagonistů Lásky nebeské. V třídílné adaptaci Tolkienova Pána prstenů -  kterému děj Hobita předchází - ztvárnil Bilba britský herec Ian Holm, ale tomu je nyní už 79 let.

  

Současně s Freemanem zveřejnili producenti jména dalších osmi figur. Krále trpaslíků Thorina Pavézu si zahraje Richard Armitage;  je známý jako televizní herec z britské série MI-5, ale příští rok se v kinech objeví v komiksovém snímku Captain America: The First Avenger. Dalších členy trpasličí družiny ztvární Rob Kazinsky, Aidan Turner, Graham McTavish, John Callen, Stephen Hunter, Mark Hadlow a Peter Hambleton. 

  

Přípravy Hobita se dlouho odsouvaly, letos už měl být první díl v kinech. Oficiálně se mluvilo o úpravách scénáře, náročné výpravě a tricích, neoficiálně o finančních problémech koprodukčního studia MGM. Ty na podzim vyřešil řízený bankrot a vznik nové firmy, ale namísto uklidnění přišly další komplikace: Warneři začali naznačovat, že přesunou natáčení do zámoří. Za důvod označilo studio bojkot, který problémy stíhanému projektu vyhlásily novozélandské filmové odbory.

Odborářům se nelíbilo ošetření pracovních podmínek, minimální mzdy ani poplatků z DVD. Obvinění Warnerů ale odmítli s tím, že studio použilo jejich protesty jako záminku pro vylepšení pozice a nátlak na vládu.

Ta každopádně reagovala a slíbila, že se do sporů vloží. Pán prstenů nastartoval novozélandský filmový průmysl a podnítil zájem turistů o tuto zemi. Podle ekonomů mohla ostrovní stát přijít ztráta Hobita až na 1,5 miliardy dolarů. Vláda proto začala vyjednávat, upravila daně i pracovní zákoník a slíbila, že za každý film vyplatí producentům další extra částku.

Dvojfilm za 500 milionů dolarů, která má být jedním z nejdražších filmových projektů vůbec, tak zůstal na Novém Zélandu, jehož krajinu si většina fanoušků spojuje s Tolkienovou Středozemí.

Režisérem nakonec bude Novozélanďan Peter Jackson, který tu před deseti lety natočil Pána prstenů a na Hobita nejprve dohlížel jako producent. V červenci ale z režisérského postu odstoupil původně najatý Mexičan Guillermo Del Toro s tím, že neustálé odsuny mu začínají kolidovat s dalšími projekty.

Hobit se bude natáčet před 3D kamerami - což je informace, o níž se dlouho jen spekulovalo. Premiéry budou zřejmě o Vánocích 2012 a 2013. Scénář dvoudílného filmu má obsahovat i motivy z dalších Tolkienových knih, Silmarillionu nebo Nedokončených příběhů. To vysvětluje také účast Blanchettové - její postava se totiž v Hobitovi nevyskytuje.

Po uzávěrce, čerpáno z TORNu:

Dle serveru www.deadline.com se téměř jistě do světa Středozemě vrátí i Legolas Zelenolístek, tedy Orlando Bloom. Budete-li se ptát jak je to možné, vysvětlení je jednoduché. Elfský lučištník není tak mladý, jak vypadá. V časech, v nichž se odvíjel příběh Pána prstenů, mu pravděpodobně bylo už dobrých pár tisíc let a jakožto syn Thranduila-sindarského krále elfů Lesní říše se v Temném hvozdu pohybuje nejen „jako doma“, ale pravděpodobně se díky týmu scénáristů v Temném hvozdě objeví i na plátnech a nemusí to být jen „cameo“ role. Zrovna tak se jeho postava může

 


Komentáře čtenářů - zobrazit všechny komentáře
Přidejte i vy komentář k tomuto článku!
[zobrazit všechny komentáře]
Jméno: 


E-mail: 


Předmět: 
Komentář: 
  Chcete  být informován(a) o nových komentářích?
Zde prosím zadejte kód z obrázku:   Zadejte číslo


 


Další články
Předchozí článek
Pár novinek od Hobita…

The One Ring Net, listopad 2010 Vybrala a upravila: Saša
Následující článek
TORN Exkluzívně: Graham ‘Dvalin’ McTavish Interview

Spolupracovník The One Ring Net - Treebeard (dále jen TB) měl na začátku prosince příležitost udělat rozhovor s hercem Grahamem McTavishem (dále jen GM), představitelem Dvalina v očekávaném zpracování HOBITa.
 



Toto jsou nejnavštěvovanější stránky o filmu Pán Prstenů na českém Internetu.
Statistiky přístupů jsou k dispozii zde. Informujte se o možnosti reklamy!

Copyright © 2003, Pavel Nero Kramný, Design by Sputnik.
>> generování stránky trvalo 0 sekund <<