Zoner.cz Czechia.com Inshop.cz Interval.cz CA Czechia.cz InMail.cz Hostováno na serverech CZECHIA.CZ
Menu
Menu

Články
Články
Články
Nejčtenější články
za poslední měsíc

Nenalezen žádný článek...

Legenda
Legenda
Legenda

Anketa
Anketa
Anketa
Vyhovuje vám nynější náplň těchto stránek?

Naprosto
(17 346)
Chci více o Pánu Prstenů
(3 975)
Chci více o hercích
(1 117)
Chci něco jiného
(301)
Nevyhovuje vůbec
(608)


Ostatní
Ostatní
Ostatní

Reklama
Reklama
Reklama


Přihlášení


Nová registrace
Obrázky
Obrázky
Nejprohlíženější obrázky
z posledních 50-ti

[5 607 prohlížení]

[5 575 prohlížení]

[3 275 prohlížení]


Herci
Herci
Herci
Nejsympatičtější herec

Aragorn / Viggo Mortensen
164 223 hlasů
průměr: moc sympatický(á)

Reklama
Reklama
Reklama





Hobití novinky III
Autor: Ramesse
Vyšlo: 19.01.2012
Komentářů: 4
Přečteno: 6560x
Popisek: Sepsal Ramesse.

Úvodem dnešních hobitích novinek musíme hned zkraje vyhlásit výrazný „spoiler alert“. Pakliže netoužíte znát detaily z Bilbova příběhu až do premiéry filmů, přeskočte pod druhý obrázek... a teprve tam začněte číst.

 


Benedikt Cumberbatch

Není to dlouho, co jsme zde našim čtenářům představovali Benedicta Cumberbatche. 35letý Angličan, známý především díky své roli Sherlocka Holmese, nedávno povyprávěl o svých úkolech v připravovaném Hobitovi a vnesl tak do duší fanoušků, zakládajících si na co nejpřesnějším zpracování Tolkienova díla, neklid. "S pomocí technologie motion-capture ztvárním Šmaka," připomínal zkušený herec známou skutečnost a dodal: "Krom toho namluvím hlas jakéhosi nekromancera, vystupujícího ve Válce pěti legií - nebo něčeho podobného, co jsem dost dobře nepochopil. V Hobitovi tuto postava každopádně nenajdete. Je to něco, co Peter Jackson vzal z Pána prstenů a přenesl do nového filmu."

 

Poněkud zmatené Cumberbatchovo prohlášení vyvolalo na internetu mohutnou diskuzi a ihned bylo podrobeno analýze. Válkou pěti legií mohl Benedict myslet Bitvu pěti armád. A nekromancer? Takto bývá v Tolkienově díle (a dokonce i v Hobitovi) občas označován Sauron, tedy "nekromancer z pevnosti v Temném hvozdu" (Dol Gulduru).

 

Jenže tvůrce jednoho Prstenu byl v knize ze svého sídla vypuzen a donucen prchnout do Mordoru ještě před tím, než se na úpatí Osamělé hory pět armád vůbec střetlo. Zdá se tedy, že se Peter Jackson rozhodl Tolkienův děj pro správnou gradaci příběhu upravit a vyslat Saurona k Osamělé hoře, pravděpodobně coby vůdce skřetího vojska.

 

Takové rozuzlení by totiž přinášelo rozumné propojení příběhu trpaslíků a Bilba s bojem Gandalfa a Bílé rady. Portál Empireonline.com dále spekuluje, že by přítomnost Saurona pro skřety určitě představoval lepší motivaci k pochodu na Osamělou horu, než pouhá touha po pomstě a dračím pokladu (jak to čtenáři předkládá J.R.R. Tolkien). Taková zápletka se pak závažností svého obsahu přibližuje dramatickému pojetí, kterým byl sepsán i zfilmován Pán prstenů.

 


Martin Freeman jako Bilbo Pytlík

Abychom třetí díl hobitích novinek trochu odlehčili, obraťme nyní svoji pozornost k Martinu Freemanovi. Filmový Bilbo není pro diváky neznámou tváří, ovšem množství slávy, kterou by mohl Martinovi dvoudílný Hobit přinést, nelze se současnou Freemanovou popularitou srovnávat. Jen vzpomeňme na příklad Orlanda Blooma... "Na očích veřejnosti se pohybuji asi už deset let, takže jsem si na pozornost zvykl - ale byl jsem teď s rodinou na dovolené a uvědomil jsem si, že za rok už možná mnoho míst, kam bych se mohl bezstarostně a v klidu podívat, nebude," přemítal Martin Freeman a dodal: "Je to legrační, protože mám s takovými věcmi potíže."

 

Poposkočme od Bilba do Roklinky. Svoji roli v Hobitovi totiž přiblížil zde již představovaný Bret McKenzie: "Ztvárňuji elfa. Má postava se jmenuje Lindir [Pěvec]. Většinu času se prostě držím poblíž Elronda, také prohodím pár vět v elfštině." Bret poté odpovídal na otázku, zda-li jsou Figwit a Lindir jeden a tentýž elf (k dané problematice více zde: http://www.pan-prstenu-film.cz/art.asp?id=1590): "Uvidíte sami, mám trochu jiné uši. Tak své elfské role sám pro sebe odlišuji. Ale rozdíl mezi Figwitem a Lindirem přeci jen existuje, ten druhý bude ve 3D - je takový trochu více trojrozměrný!" žertoval McKenzie.

 

O Beornovi pro MovieZine.se povídal Mikael Persbrandt: "Své natáčení jsem ještě nedokončil, ke štábu se vracím v únoru,"  vyprávěl 48letý švédský herec. "Vystoupím v obou filmech, má role se více méně drží knižní předlohy. Nechci o tom více mluvit, aby se na mě čtenáři nerozzlobili za spoilerování. Přečtěte si Hobita a uvidíte sami... a pak možná ve filmu něco málo navíc," usmíval se tajemně Persbrandt. "Být součástí tak velkolepého příběhu i projektu je vzrušující."

 


Bob Anderson

Vtípky herců při nejrůznějších rozhovorech tak pouze potvrzují zvěsti o výborné atmosféře, která natáčení provází. Přesto pohodu u týmu Petera Jacksona narušila smutná zpráva; ve věku 89 let zemřel trenér boje s mečem a choreograf Bob Anderson. Pro mnoho fanoušků neznámý muž, který však stojí za bojovými scénami některých z nejpopulárnějších filmů: celé trilogie Pán prstenů, Hvězdných válek, Pirátů z Karibiku, Highlanderu nebo Princezny Nevěsty. Anderson byl odborníkem středověkých bojových umění, mistr nejrůznějších technik. Na základě četby Tolkienova díla vytvořil pro Pána prstenů unikátní styl boje pro každou rasu. O své životní práci vždy říkal: "Víte, nemyslím, že bych sám našel meč, to si spíš meč našel mě."

 

Ke smrti významné osobnosti filmového průmyslu se vyjádřil i Peter Jackson: "Je to vzácné, i ve filmovém průmyslu, spolupracovat se skutečnou legendou. Byl jsem naprosto nadšený, když Bob souhlasil s účastí na Pánovi prstenů. Ve skutečnosti jsem k němu cítil nesmírný respekt a trvalo mi dlouho, než jsem se naučil chodit do práce s mužem, který se podílel na mnohých nejlepších filmech všech dob, bez nervozity. Bob byl brilantní šermíř a nadaný učitel. Budu si ho pamatovat jako úžasného trpělivého muže s jedinečným smyslem pro humor. Spolupráci s ním beru jako privilegium."

 

>
Kalendáře 2012

 

Nekončeme však dnešní článek smutně. Pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nedisponují facebookem, přinášíme odkaz na dva wallpapery - kalendáře s Hobití tématikou, které v různém rozlišení připravil portál TheOneRing.net. Na jednom z nich naleznete Bilba Pytlíka, na druhém Thorina Pavézu. Abyste neustále viděli, kolik dní zbývá do 14.12.2012.

-> Zdroj

 


Komentáře čtenářů - zobrazit všechny komentáře
19.01.2012 8:54:15 - Saša - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
Fajnový články děláš, díky! Máš styl a rukopis a proto se vždycky na tvý věci těším! Profík :-)
19.01.2012 11:34:35 - Ramesse III. - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
Za války bys byla důstojník pro morálku.
Moc děkuju :)
19.01.2012 14:32:54 - Saša - Nadpis neuveden [ODPOVĚDĚT]
:-)))))
19.01.2012 21:17:01 - Sudeda - good [ODPOVĚDĚT]
Super článek
Přidejte i vy komentář k tomuto článku!
[zobrazit všechny komentáře]
Jméno: 


E-mail: 


Předmět: 
Komentář: 
  Chcete  být informován(a) o nových komentářích?
Zde prosím zadejte kód z obrázku:   Zadejte číslo


 


Další články
Předchozí článek
Quint: Neočekávaná cesta - Dobré ráno, Koro

Část šestá Publikováno: 20. prosince 2011
Následující článek
"Zdaleka nejlepší cesta Richarda Armitage – do Hobita"

Kevin P. Sullivan pro http://www.mtv.com . Přeložil Jakub, upravila Saša
 



Toto jsou nejnavštěvovanější stránky o filmu Pán Prstenů na českém Internetu.
Statistiky přístupů jsou k dispozii zde. Informujte se o možnosti reklamy!

Copyright © 2003, Pavel Nero Kramný, Design by Sputnik.
>> generování stránky trvalo 0 sekund <<